Вход за Фризьори

За здравето на Вашата коса избягвайте стреса!

За здравето на Вашата коса избягвайте стреса!
август 18, 2017 Salerm Cosmetics

За здравето на Вашата коса избягвайте стреса!

Грижете се ежедневно за вашата коса.

Чувствате ли косата си по – суха от обикновено, възможно е тя да  e е подложена на стрес, което може да доведе до преждевременното и стареене.

 ПРИЗНАЦИ НА СТРЕС

Ако искате да разберете дали косата ви е стресирана, прочетете симптомите по-долу и помислете дали някое от тези неща не се отнася за Вас:

  • Заплетени краища
  • Изтъняване на косъма
  • Прическата не е трайна
  • Обилен косопад

КАК ДА ГО СПРЕТЕ

Трябва да  поддържаш косата си  чиста и хидратирана.

Отделете време за шампоана , винаги го прилагайте  два пъти, за да сте сигурни, че всички токсини, които могат да повлияят на здравето на косата ви, ще бъдат премахнати!

Много е важно да използвате балсам или маска за подхранване, за да дадете на косата си хидратацията която и е необходима.

 Ако косата ви изглежда суха и изтощена , то тези продукти  ще ви помогнат да възстановите мекотата и естествения блясък.

Уверете се, че прилагате всички продукти правилно  /чрез леко масажиране за няколко минути/. Това не само ще гарантира  усвояването на продукта , но и ще активирате кръвообращението на скалпа.

ДИЕТА

Друг важен фактор, който засяга косата е диетата.  Неправилното храненето и  многото  захар, както и тютюнопушенето и пиенето,  може да доведaт  до възпаление на скалпа.

Храни като годжибери, овес, киноа и спанак са полезни за косата, тъй като ни предпазват от възпаление, осигуряват ни витамини В и С и съдържат антиоксидантни свойства.

ОБЕМ НА ТЪНКА КОСА

Обем за тънка коса

Въпреки, че тази година не са на мода късите подстрижки , ако имате тънка коса, трябва да опитате тази идея, която съчетава дълъг боб с бретон.

Дългият боб има много предимства което позволява  да  носите косата си права или къдрава и да изглеждате перфектно.  Същевременно косата е достатъчно дълга, за да ви позволи да я носите на кок или опашка.

ТРИКОВЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ОБЕМА

Разделяйте косата  си редовно  от едната страна на другата, това ще помогне да се увеличи обема в корена. Когато не разделяте косата си на път по средата създавате илюзия за повече плътност.

ДОБАВЕТЕ ЦВЯТ

За да създадете илюзия за дълбочина добавете светли кичури в косата си. А вашият стилист може да използва светли и тъмни нюанси, за да създаде движение и да накара  косата ви да изглежда плътна и с обем.

ПРОДУКТИ ЗА ГРИЖА И СТИЛИЗАЦИЯ

Важно е да се грижите за косата си, препоръчваме да използвате професионални продукти, които да хидратират, да почистват косата  в дълбочина, като я оставят  мека и копринена.

Препоръчваме ви да използвате нашия Volume dust , Volume Mousse или Volume Spray, за да получите допълнителен обем в корена.

Готови ли сте за една страхотна промяна?

Чиста коса по-дълго време

Чиста коса

Имате мазна коса или се замърсява твърде  лесно?  Ние искаме да Ви дадем  няколко съвета, как  да запазите  косата си чиста за по-дълго.

1. ИЗМИВАНЕ

Важно е да  можете да миете косата си със студена вода, студа позволява  да се затвори кутикулата на косъма и да се намали нивото на субема. Не забравяйте да използвате специални продукти за мазна коса.

2. СУШЕНЕ

Повдигнете корените на косата си при сушене, наведете глава  и сушете косата наведена на-долу . Това ще придаде  обем  и  можете да запазите косата си чиста по-дълго.

3. НЕ я докосвайте често!

Избягвайте да пипате често косата си, защото има вероятност това да е една от причините тя  да се омазнява толкова лесно. Всичките замърсявания по ръцете биват прехвърляни върху косата.

4. ХРАНИ

Храната също оказва влияние върху състоянието на косата, така че се опитайте  да намалите консумацията на захар.